Vitanique

Vijf jaar vitaal met Vitanique

Een lustrum!

Deze maand bestaat Vitanique uit Holten vijf jaar. Daphne de Jong, eigenaar, personal trainer en vitaliteitscoach is er trots op en kijkt tevreden terug op haar eerste lustrum. ,,Toen ik vijf jaar geleden bij de Kamer van Koophandel kwam, wisten ze niet in welke branche ze een Personal Trainer moesten inschrijven’’, weet ze zich nog te herinneren. ,,Nu is dat wel anders. Het vak heeft zich bewezen. En dan hebben we het nog maar over vijf jaar.”

Inmiddels heeft Daphne veel trainingen gegeven op het gebied van bewegen, voeding en coaching, zowel aan groepen als aan individuen. Zo geeft ze wekelijks de Xco Outdoor groepstrainingen op en rond de Holterberg. Haar werkgebied is breed: ze werkt in de hele regio. “Maar de mensen komen ook naar Holten gereden, het is hier prachtig trainen in onze omgeving”, zegt ze vol enthousiasme. Daphne traint bij mensen thuis, in de buitenlucht en op (bedrijfs)locatie. Het gaat in haar trainingen om de combinatie van bewegen, voedingsadvies en coaching. En dat alles met een doel: de klant zich fitter en vitaler laten voelen. ,,Vitaliteit is een breed begrip”, vindt Daphne. ,,Voor de een is het fitter worden of het streven naar een betere werk/privé balans, voor de ander is het beter omgaan met stress, een betere conditie of pijnvrij bewegen. De één noemt de begeleiding van Vitanique sporten, de ander een coachingstraject en weer een ander gedragstrainingen. Het gaat erom wat iemand nodig heeft aan begeleiding”, zegt Daphne. ,,Niet iedereen hoeft te sporten maar kan wel stappen zetten om zich fitter en vitaler te voelen. Daarom is een kennismaking en goede intake van belang. Daarin bepaal ik samen met mijn klant het doel waaraan we vervolgens samen gaan werken.”

Tegelijkertijd met haar eerste lustrum introduceert Vitanique een nieuwe manier van trainen:  Vitanique online. Dat is een Personal Trainer via een speciale app. ,,Deze manier van trainen is zeer geschikt voor mensen die gemotiveerd zijn om te sporten, maar wel een stok achter de deur nodig hebben”, laat Daphne weten. ,,Klanten kunnen in deze app op maat gemaakte workouts zien. Deze stel ik samen en ik plan ze ook in. Ook kan ik met de klant online communiceren en zien wat hij of zij aan training heeft gedaan.” Maar de app biedt meer. ,,Via de app kan een klant ook aangeven wat hij of zij gegeten heeft en krijgt dan vervolgens te zien hoeveel calorieën en voedingsstoffen hij/zij binnen gekregen heeft. Daarnaast biedt de app ‘challenges’ waar een klant zich helemaal mee kan uitleven. Foto’s, filmpjes, alles kunnen we uploaden. Handig toch?”, zegt ze lachend.

Ben je nieuwsgierig naar een training van Daphne of naar de app?  Neem contact op via info@vitanique.nl. Als verjaardagscadeautje geeft Vitanique een maand gratis de Online Personal Trainer weg. Meedoen kan via www.facebook.com/vitanique.