Duurzame inzetbaarheid = dialoog

Duurzame Inzetbaarheid is een bekend begrip, maar slaat het de spijker wel op z’n kop? Het staat voor het vermogen van medewerkers om nu én in de toekomst toegevoegde waarde te leveren aan een (arbeids)organisatie, maar dit ook zélf te ervaren.

Te vaak worden kortdurende gezondheidsinterventies ingezet. Ze lijken direct geld op te leveren omdat het verzuimcijfer daalt. Hoe duurzaam is dat? Wat heeft jouw organisatie nodig voor een blijvend resultaat op lange termijn? Blijf verzuim voor, stimuleer eigenaarschap én onderneem actie op preventieve wijze. Doen dus!

Vitanique adviseert en ondersteunt bij deze en soortgelijke vragen:

  • Wat is er nodig om het menselijk kapitaal van mijn organisatie te ontwikkelen, te versterken en te optimaliseren?
  • Hoe geef ik vorm aan beleid dat staat voor het welzijn van mijn medewerkers in combinatie met klanttevredenheid en productiviteit?
  • Welke stappen kan ik zetten als het gaat om betrokkenheid, bevlogenheid, eigenaarschap, motivatie, energiebronnen en werkstress?

 

Welke verantwoordelijkheid draag jij als werkgever en wat mag je verwachten van je werknemer?

Een succesvolle aanpak valt of staat met een duidelijke visie. Waar hebben we het over met elkaar? Waarom willen we hiermee aan de slag? Wat is er nodig en hoe gaan we dit doen? Vitanique is je sparringpartner. Werken aan menselijk kapitaal is altijd maatwerk. Een werkwijze kan er zo uitzien:

1) Kennismaken, vertrekpunt bepalen.

2) Inzicht en overzicht krijgen, meten = weten.

3) Analyseren & medewerkersonderzoek.

4) Adviesrapport.

5) Uitvoering Plan van Aanpak.

Zullen we eerst kennismaken en sparren? Neem contact op!