Ziekteverzuim? Spreek jij al over arbeidsverzuim of ziekteverlof?


Het zegt waarschijnlijk iets over de cultuur waarin je werkt, of de bril waarmee je kijkt. Werkgever en werknemer hebben allebei een belang én eigen verantwoordelijkheid om competent te handelen zodat ze verbinding maken met elkaar. Verzuim is namelijk ook gedrag van leidinggevenden.

Iedere werknemer is nodig voor een ‘waardestroom’ van de organisatie. Met andere woorden; een werknemer is nodig om iets te leveren, niet om (slechts) aanwezig te zijn.
De waardestroom bij verminderde inzetbaarheid vraagt dus om een actieve aanpak. Deze aanpak zou je kunnen vastleggen in een reglement, bijvoorbeeld je huidige ‘verzuimreglement’. Vitanique helpt je graag bij het vormgeven hiervan. Of liever nog; bij het activeren van de leidinggevenden zodat ze vanuit verbinding een activeringsgesprek kunnen voeren i.p.v. een verzuimgesprek. Helder krijgen wie zich eigenaar voelt en zich zo gedraagt van arbeidsverzuim. Van onmogelijkheden naar mogelijkheden, werkvermogen en INzetbaarheid.  

Vraagt dit om een cultuurverandering, gedragsverandering of is het slechts bewustwording?
Hoe wissel je van de spreekwoordelijke bril, hoe pak je dit aan? Vitanique helpt je graag!

Oh, en naast je % percentage ziekteverzuim al gekeken naar wat er over blijft? Hoe houd je die andere plusminus 94% actief en gemotiveerd?

Neem contact op en we kijken wat je nodig hebt.

Mail: Daphne@vitanique.nl of bel: 06-41607452